15-08-13

Het werden er 5

Wat natuurlijk niet slecht is voor 2 dagen met 2 kinderen.

De Eurotunnel is goedkoop. Met de auto verder door de UK crossen is minder leuk.

Links rijden, files en ronde punten. 

But we did it.

British Museum. Op enkele verdiepen zitten gezellige oude historica met een paar voorwerpen. 2 kinderen werden redelijk zot toen ze een duizenden jaar oude bijl van een oermens mochten aanraken.

DSCF1403.jpgEn een uitlegske doen bij de steen van Rosetta. De dochter houdt daarvan.

 

 

 

 

 

 

Sir John Soane's Museum. Ooit al eens bezocht in de nineties zonder kiddos. Huis/Museum. Would love to live here.

The Wallace Collection. "Wooooohoooooow. Bling. Bling.", zegt mijn simpel alter-ego. Heel impressionant. Daydream.

The National History Museum. Ok. We gaan niet in de rij staan voor de collectie dino's. Dan gaan we nog wel eens naar Brussel. T-shirtje kopen voor de thuisblijvende Beeb en de rest vh museum bewonderen.

Victoria en Albert Museum. The V&A, gelijk ze zeggen. Wat een collectie. Zeker nog eens bezoeken. Maar echt waar serieus : ben ik nu de enige die dat ongelooflijk vindt dat ze op het binnenplein een garden café hebben met een soortement grote waterplas/fontein/zwembad van een halve meter alwaar de kinderen kunnen pootje baden en de ouderen kunnen genieten van een koffie in een bebloemde V&Abeker? Het uitzicht ! Dit maakte mijn zomer goed.

The Science Museum. "Mama, we gaan toch nog tijd hebben om die grote hal met stoommachines te bekijken he...", zei hij. We deden het.

Ik vergeet even het pseudo Engels ontbijt en de gefrituurde kippen. No way, dat waren geen kippen. Jeezus. Er lagen gewoon 6 kippen in die bak. Zooo klein, dat waren kuikens of duiven. Ik zweer het u.

Ik vergeet ook de metro. Sociologen kunnen daar toch een vettige kluif aan hebben. Geen oogcontact maken, je zou er wel zot van worden. Te veel mensen. Te veel verhalen. Street photography doen is daar hell. Geef mij maar mijn stad van 40 000 kleurige mensen en eens een enkele bus. En ik hou de metropolen ter wereld wel voor rushbezoeken.

Ik vergeet ook De Holy Smartphone. Heeeeeeeeelp. Hoeveel moeders waren aan het smsen met hun baby!s achteraan in de auto? Duidelijk niet strafbaar. Levensgevaarlijk. Ik werd er niet goed van.

Mensen, mensen, dat komt niet goed hoor. Social Media nemen de wereld over. New age : the age of the computer. Ik ben daar niet blij mee. En vooral : we trappen er met open ogen in. 

Maar London en beleidsmakers : CHAPEAU voor de gratis musea. Kunnen wij en onze lege musea iets van leren.

 

 

23:32 Gepost door e | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Aloha Ellen,
Ik ben vergeten waarom (al herinner ik me wel een ZEER slecht hotel), maar Londen heeft de voorbije 20 jaar niet in mijn bovenste schuif gelegen.
Maaarrr..... met dit bericht van jou begin ik weer te twijfelen...
Groeten,
Ivan

Gepost door: Ivan | 22-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.