21-11-16

Germany cruisin'

Grote Vakantie! De reden waarom ge voor het onderwijs koos! NOT...

2016 bracht ons naar Dresden, uitvalsbasis : het kamp in Colditz. In dit gezin is de oorlog nooit ver weg.

Eerste tussenstop : Völklinger Hütte. Wel oppassen dat ge uw mond af en toe dichthoudt, kwestie van de medebezoekers niet te degouteren. Oude fabriek, weltkulturerbe om u tegen te zeggen. Wij daar een halve dag rond gewandeld.

Dresden amai.

Wat een geschiedenis. Geparkeerd aan de rand van de binnenstad, een parking in de buurt van de sigarettenfabriek Yenidze die eruit ziet als een moskee.

2 dagen rondgelopen in Zwinger.

In de Gemäldegalerie Alte Meister zagen we Rafaël en zijn Sixtijnse Madonna. De dromende engelen. Ik denk voor het eerst geen cherubijnen of serafijnen maar bubbly baby's.

DSCF7148.JPG

En de oudsten die commentaar bij de schilderijen geven voor de kleinste : "Kijk, ik heb een pijl in mijn lijf, niks aan.". Hoe vindingrijk hun fantasie om hele verhalen bij de oude meesters te bedenken. En hoe die kleine geboeid luistert en meegaat in het verhaal. Oh mon coeur...

Oerrotsen in de Bastei. Grappig : wij kozen een toeristisch trekpleister uit. Mama, er is hier zo veel volk. Dat zijn ze niet gewoon maar kom, hier is wel iets te zien, een oeroud restant.

Naar Jena voor het Karl Zeissmuseum.

Buchenwald met kinderen. Wat vertel je en wat niet. Maar feit : dit bezoek grijpt je vast en laat je niet los.

Naar Macken voor een "Meet the parents". Laten we dit vooral vergeten. Het Rijntoerisme is zo gedateerd. Medelijden met de vergane gloriehotels. Beetje het Cars-gevoel.

Het dagje Trier was wel owkee. Romeinse drukte.

En dan zoals zoveel keer maar nu met het kleintje erbij : zwemmen in de Vierwaltstättersee. Relax baby. Het is 37° en ge zit in het herbronland. Surfin' surfin' windsurfin'.

P1018619.JPG

 

En als het dan tijd is om terug te keren dan vlucht je best in Bern het Natuurhistorisch Museum binnen. File bij 37°... niet aangewezen.

 

23:37 Gepost door e | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |